Installatiesubsidie
Installatiesubsidie, Kennis

Wat de ondernemer nu moet weten over installatiesubsidie

Onder installatiebedrijven is het aanvragen van installatiesubsidie populair, maar deze ontwikkeling heeft een keerzijde. De subsidieclaim stijgt momenteel aanzienlijk, het is niet zo gemakkelijk meer om voor iedereen installatiesubsidie aan te vragen. Ons advies? Wacht niet te lang om te praten met een adviseur.

Onder installatiebedrijven met een groene missie is de aanvraag voor installatiesubsidies populair, de ondernemer overweegt steeds vaker om over te stappen op subsidiemanagement. Dat is een interessante ontwikkeling om twee redenen. 

1. Wanneer je investeert in energiebesparende maatregelen bespaar je flink op energiekosten

2. Door middel van installatiesubsidie bespaar je ook op de investeringskosten

Maar, deze ontwikkeling heeft een keerzijde. Omdat steeds meer installatie ondernemers subsidies aanvragen, is de subsidieclaim aanzienlijk gestegen. De overheid moet de pot met subsidiegelden efficiënt verdelen, om in aanmerking te komen voor interessante subsidies zijn de criteria daarom flink aangescherpt. 

Installatiesubsidie: handel snel en ken de processen

Wil je als installatie-ondernemer profiteren van subsidies? Handel dan snel en ken de processen voordat je wordt overladen door een berg aan voorwaarden en papierwerk. Deze kennis en expertise heb je meestal niet in huis, het is daarom aan te raden om je te laten adviseren door een installatie subsidie expert. Iemand die de branche kent en zorgt dat aanvragen op tijd en op de juiste wijze worden ingediend. Zo kan jij de focus houden waar het nodig is, je onderneming. 

Installatiesubsidie: welke subsidies zijn interessant?

Maar welke subsidies zijn er eigenlijk voor installatie-ondernemers? Vandaag de dag zijn er veel subsidies zeer interessant, zeker wanneer je milieu gunstige beslissingen maakt. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet. 

1. ISDE-subsidie

De ISDE-subsidie is er voor warmtepompen, biomassaketels, zonneboilers en pelletkachels. Bedrijven die een subsidieaanvraag doen, doen dat gemiddeld voor vijf apparaten tegelijk, terwijl particulieren slechts subsidie voor één apparaat aanvragen.

2. Eia- subsidie

Deze subsidie regeling is fiscaal van aard. Belangrijk om te weten, om in aanmerking te komen voor deze regeling moet je in het verleden niet teveel verlies hebben gehad.

3. Mia-regeling

Dit is een milieu-investeringsaftrek, deze regeling biedt de mogelijkheid om de fiscale winst te verlagen. Zo kun je tot 45% van het investeringsbedrag in mindering brengen op de winst. 

Naast deze subsidieregelingen zijn nog andere subsidies interessant, bijvoorbeeld ook op internationaal vlak. Bespaar jezelf de tijd om het zelf uit te zoeken, praat vrijblijvend met een installatiesubsidie expert.

Praat met een expert

Meer weten? Ontdek vrijblijvend wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Een expert neemt zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Alles wat je wilt weten over allround subsidiemanagement
De TSE-subsidie interessant voor innovatieve industrieondernemers

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.