Interviews

Vijf specialisten fuseren tot Subsidiegroep Nederland

Samenwerking op brancheniveau - Subsidiegroep Nederland is per 1 januari 2022 de nieuwe naam voor een consortium van vijf specialisten in de subsidie-branche. De groep bestaat uit Bouwsubsidie.nl, Innovatiesubsidie.nl, Installatiesubsidie.nl, Industriesubsidie.nl en Transportsubsidie.com.

In 2016 werd in het Twentse Oldenzaal advieskantoor Bouwsubsidie Nederland opgericht. Het kantoor legt zich toe op subsidies, fiscale regelingen en financieringen voor duurzame bouw- en investeringsprojecten. Het advieskantoor werkt voor onder andere Volvo, Porsche, Universiteit Twente, Topicus en Reinten Infra, dat het afgelopen jaar in Borne een volledig circulaire nieuwbouw in gebruik heeft genomen.

Afwijkende werkwijze

Bouwsubsidie nam in 2019 Innovatiesubsidie.nl over, dat zich richt op het verzorgen van subsidies en financiering voor innovatieve bedrijven en instellingen. “De werkwijze van Bouwsubsidie en Innovatiesubsidie wijkt sterk af van die van andere subsidie-adviesbureaus”, legt directeur Boy Peters uit.

Voor ons begint elk project met een strategisch vraagstuk: welke subsidiemogelijkheden sluiten aan op de bedrijfsdoelstellingen? Die aanpak heeft geleid tot een toenemende interesse van klanten uit andere branches.”

“Wij voorzien de komende jaren een enorme groei voor bedrijven in de installatietechniek, de (maak-)industrie en de transportsector”, vervolgt Peters. “Een krachtig, proactief en professioneel subsidiemanagement is voor het realiseren van die groei van groot belang. Toch geven veel bedrijven en instellingen dit niet de prioriteit die het zou moeten hebben.”

Onbekend maakt onbemind

Peters ziet daarvoor verschillende oorzaken. De meest voorkomende: onbekend maakt onbemind. “Bedrijven weten niet precies wat er allemaal mogelijk is. En als ze al een passende regeling weten te vinden, dan ondernemen ze vaak geen actie. Vanwege bureaucratische regelingen, administratieve rompslomp of simpelweg een gebrek aan kennis.”

De (senior) subsidieadviseurs van Subsidiegroep Nederland zijn hoogopgeleid, beschikken over jarenlange ervaring en zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en regelingen op subsidiegebied. “Bovendien werken ze niet alleen als ‘externe adviseur’, maar ook op locatie of bij de klant”, zegt Boy Peters. “Bijvoorbeeld op interim-basis, als subsidiemanager/coördinator binnen het financiële team.”

Brede scope

Met de toevoeging van Installatiesubsidie.nl, Industriesubsidie.nl en Transportsubsidie.com aan Bouwsubsidie.nl en Innovatiesubsidie.nl beschikt Subsidiegroep Nederland over een brede scope. “We kunnen nu ook de bedrijven uit die sectoren optimaal bedienen met onze unieke werkwijze,” vertelt Boy Peters. “We opereren vanuit Oldenzaal, Groningen en Den Bosch en hebben voor elke sector specialisten in dienst.”

Praat met een expert

Meer weten? Ontdek vrijblijvend wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Een expert neemt zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Transportsubsidies: vooral samen verduurzamen we de branche
Ben jij onze nieuwe Manager Innovatiesubsidie?

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.