Bouwsubsidie

Verduurzaam je kantoorpand met maximaal subsidievoordeel

Bij veel ondernemers staat het al een tijdje op de agenda, de verduurzaming van kantoorruimtes en bedrijfspanden. “Groen bouwen” wordt steeds meer de norm en ondernemers zullen steeds meer uitdagingen tegenkomen omtrent duurzaamheid en regelgeving.

Zo moeten kantoorpanden vanaf 2023 over minimaal energielabel c beschikken. Hoe kan je als ondernemer rekening houden met de nieuwe regelgeving én hier je voordeel uit halen?

De toekomst van energielabels en regelgeving

Om je als ondernemer goed voor te bereiden op een duurzame toekomst, is het belangrijk om te weten wat je kan verwachten. In de komende jaren wordt de regelgeving omtrent energielabels voor bedrijven flink aangescherpt. Per 2023 moeten alle kantoorpanden die bijvoorbeeld groter zijn dan 100m2 minimaal voldoen aan energielabel C. Bedrijfspanden die een lager label hebben zullen vanaf 2023 onbruikbaar worden verklaard. De overheid investeert flink in de verduurzaming van kantoorpanden. Belangrijk om te weten is dat ook MKB-ondernemers in aanmerking komen voor interessante subsidies en belastingvoordelen. 

Subsidie voordeel uit verduurzaming van kantoorpanden

Ben je van plan om je kantoorpand(en) te verduurzamen? En zijn je plannen ambitieuzer dan enkel een energielabel update?  Voor alle kosten omtrent verduurzaming kan je al een flinke tegemoetkoming verwachten. Denk bijvoorbeeld ook aan zonnepanelen, luchtbehandelingskasten, ledverlichting, isolatiemateriaal, warmte pompen en ventilatoren. Het is altijd aan te raden om je goed te laten adviseren over jouw verduurzaming traject, zowel door bouwspecialisten als subsidie-experts. 

Subsidie voordelen op een rij

Wanneer je start met een verduurzaming traject van jouw kantoorpand, kan je bij bouwsubsidie rekenen op de volgende voordelen: 

  • Maximaal resultaat op het vlak van subsidies, fiscale regelingen en (groen-) financiering.
  • Volledig onderzoek naar keurmerken en energiefondsen, op lokaal en internationaal niveau
  • Volledige begeleiding en advies tijdens de duurzaamheidstransitie
  • Vanuit een integrale samenwerking werken we nauw samen met het bouwteam
  • In-house benadering: we zorgen voor korte lijntjes en een efficiënte samenwerking met de financiële afdeling binnen jouw organisatie

Ga je aan de slag met verduurzaming en ben je benieuwd naar jouw subsidiemogelijkheden? Een expert van bouwsubsidie geeft je graag vrijblijvend advies. 

Praat met een expert

Meer weten? Ontdek vrijblijvend wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Een expert neemt zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Transportondernemer, laat je teveel subsidies liggen?
Innovatiesubsidies voor ondernemers die het verschil maken

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.