Interviews

Veel subsidie­mogelijkheden blijven onbenut

Afgelopen jaar werd SubsidieGroep oprichter Boy Peters geïnterviewd door Anno oude Engeberink van ondernemersmagazine. Zo sprak hij over zijn passie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, hoe vooral het financiële aspect hem aantrekt. Waar komt die passie vandaan? Een terugblik op een openhartig interview.

SubsidieGroep? Even terug naar het begin…

Boy Peters (36) begon na zijn studie aan een loopbaan die onder meer voerde langs een landelijke bank en een accountantskantoor, waar hij in een vakgroep zat die zich bezighoudt met fondsen en subsidies voor duurzame investeringsprojecten. Dat aandachtsgebied sprak hem dermate aan dat hij zich daar op wilde focussen. Dat leidde ertoe dat hij in 2015 zijn bedrijf Ecogrant opstartte. Dat kreeg later, om communicatieve redenen, de naam Bouwsubsidie Nederland, dat naast het hoofdkantoor in Oldenzaal vestigingen heeft in Den Bosch en Groningen. En nu staat hij aan de vooravond van een verdere vertakking van zijn bedrijf met andere subsidiespecialismen, zoals InnovatieSubsidie, TransportSubsidie, InstallatieSubsidie en IndustrieSubsidie.

SubsidieGroep: Profit of prosperity

“Ik ben eigenlijk altijd al geïnteresseerd geweest in alles wat met maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en energietransitie te maken heeft,” zegt Peters.“ En met name de financiële kant daarvan trekt mijn aandacht. “Naar mijn idee moest de derde van de drie P’s, Profit of Prosperity, in een positiever daglicht komen te staan. Daar wilde ik meer mee doen. Om die reden ging ik me focussen op de talloze mogelijkheden op het gebied van subsidies die ondernemers daadwerkelijk kunnen motiveren om duurzaamheidsmaatregelen te treffen. Die materie is nogal ingewikkeld en veel bedrijven laten ongewild veel subsidiemogelijkheden liggen. Natuurlijk is het bekend dat er bouwsubsidies beschikbaar zijn, maar een zoektocht op internet leidt niet zelden tot de nodige frustraties omdat er niet voldoende overzichtelijke en complete informatie te vinden is.”

Interview met Anno oude Engberink verder lezen? Ga naar ondernemersmagazine.nl

Praat met een expert

Meer weten? Ontdek vrijblijvend wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Een expert neemt zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Bouwproject in de planning? Zo loop je geen subsidies mis

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.