Transportsubsidies: vooral samen verduurzamen we de branche
Transportsubsidie

Transportsubsidies: vooral samen verduurzamen we de branche

Voor de verduurzaming van de transportbranche is er nog flink wat werk aan de winkel. Zonder transportsubsidies is een transitie om duurzaamheid te stimuleren een stuk lastiger. Wellicht denk je als transportondernemer dat je nog wel wat tijd hebt, om uit te zoeken hoe jouw transportbedrijf het beste kan verduurzamen. Niets is minder waar. Vanaf 2035 willen Nederland en Europa bijvoorbeeld dat alle vrachtwagens CO2 neutraal zijn.

De transportbranche staat voor een enorme uitdaging om zich voor te bereiden op een duurzame toekomst. Zonder transportsubsidies lijkt deze transitie eigenlijk onmogelijk. Maar hoe kom je in aanmerking? En wat betekent deze transitie voor jou als transportondernemer? 

Grote uitdaging voor transportondernemers

Vanuit de overheid wordt doelgericht aangestuurd op het gebruik van alternatieve brandstoffen en nieuwe technologieën. Vooral Europa voert druk op ondernemers uit om CO2-emissies zoveel mogelijk te reduceren. Maar in de praktijk is het makkelijker gezegd dan gedaan, veel transportondernemers hebben niet zoveel ruimte om te verduurzamen. Een verduurzaming komt neer op een flinke investering,  en die middelen zijn simpelweg niet altijd beschikbaar. We zien dat vooral bij MKB-ondernemers. 

Transportsubsidies: de DKTI regeling 

Om transportondernemers goed op weg te helpen is er in 2020 een nieuwe regeling in het leven geroepen: DKTI. De afkorting staat voor Demonstratie Klimaat Technologieën en Innovaties. Deze transportsubsidie richt zich op het versnellen van productontwikkeling binnen de transportbranche. Met DKTI ondersteunt de overheid verschillende projecten voor duurzaam vervoer waarvan de innovatie nog op de markt moet komen (of net op de markt is). Wil je hiervoor in aanmerking komen? Dan is het belangrijk dat je project op de langere termijn levensvatbaar is.

Transportsubsidies: slim verduurzamen doe je samen

Als individuele ondernemer is het echter lastig om zelf de hele duurzaamheidstransitie aan te gaan, én om subsidieaanvragen zelf in te dienen. Door op tijd te praten met een expert binnen de transportbranche, weet je al snel aan welke criteria je (al) wel of niet voldoet. Daarnaast bespaart het je een hoop ingewikkeld papierwerk als je dit proces uitbesteedt. Wist je trouwens dat er naast DKTI nog meer transportsubsidies bestaan die interessant zijn voor jou als transportondernemer? Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en de ontwikkeling van je personeel. 

Ben je benieuwd hoe jij het beste je transportbedrijf kan verduurzamen? En kan zorgen voor meerdere transportsubsidies? Praat vrijblijvend met een expert transportsubsidie, we helpen je graag op weg. 

Praat met een expert

Meer weten? Ontdek vrijblijvend wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Een expert neemt zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Innovatiesubsidies voor ondernemers die het verschil maken
Vijf specialisten fuseren tot Subsidiegroep Nederland

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.