Transportsubsidie

Transportondernemer, laat je teveel subsidies liggen?

Je zult het niet verwachten, maar vandaag de dag staan transportondernemers nog steeds in de top 5 van branches die (te)veel subsidies laten liggen.

Waar ligt dit aan? Waarom is het juist de transportbranche waar zoveel kansen onbenut blijven? Het zijn vaak de interne zaken waardoor subsidie voordeel een gemiste kans blijft.

Hoge werkdruk binnen de transportbranche

In onze ervaring worden subsidies nog (te) vaak gezien als bijzaak. Vanuit deze mentaliteit verschuift de focus al snel naar interne zaken die meer prioriteit hebben. Begrijpelijk, zeker in de transportbranche, waar men vaak te maken heeft met een hoge mate van personeel verschuivingen. Het is een branche waar de druk hoog is en uren zeer efficiënt besteed moeten worden. Als je als ondernemer zoveel op je bord hebt liggen, waarom zou je je dan nog druk maken om een subsidie meer of minder? 

Transport subsidies en personeel 

Ironisch genoeg heb je juist meer kans op subsidies wanneer je vaak wisselt van personeel. En dat zijn geen schammele bedragen. Nederland investeert namelijk graag in het oplossen van personeelstekorten, én moedigt werkgevers binnen de transportbranche aan om personeel te werven uit verschillende demografische groepen. Klinkt interessant? Dit is nog maar het begin van subsidiemogelijkheden waar je als transportondernemer flink je voordeel mee kan halen. Zo zijn er nog tal van subsidieregelingen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid bijvoorbeeld. Maar waar begin je met het selecteren van de juiste regelingen? 

Transport subsidies en volwaardig subsidiemanagement 

Om de meest relevante subsidies in kaart te brengen, maar ook de bijbehorende criteria om in aanmerking te komen, heb je branchegerichte expertise nodig. Iemand die begrijpt wat er nu daadwerkelijk binnen de branche én jouw organisatie speelt. Een branche-expert van transportsubsidie kan snel de link leggen tussen subsidieregelingen die op jouw onderneming en ontwikkelingsprojecten aansluiten. Daarbij gaan onze branche-experts aan de slag met het inrichten van volwaardig subsidiemanagement. Dat begint bij inzicht in de organisatie en specialistische branchekennis. Een expert van transportsubsidie is dan ook geen ‘externe adviseur’, maar gaat te werk als volwaardig subsidiemanager of coördinator binnen het financiële team van jouw organisatie.

Wat kan jij als transportondernemer verwachten? Een expert van transportsubsidie.nl kan jou een heldere indicatie geven over interessante subsidies. Daarbij laten we graag zien op welke manier subsidiemanagement een rol kan spelen binnen jouw organisatie.

Praat met een expert

Meer weten? Ontdek vrijblijvend wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Een expert neemt zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Word jij onze nieuwe Manager Transportsubsidie?
Verduurzaam je kantoorpand met maximaal subsidievoordeel

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.