Transport subsidies zijn nog interessanter in 2023
Transportsubsidie

Transport subsidies zijn nog interessanter in 2023

Ben je als transportondernemer goed op weg binnen de huidige energietransitie? Heb je bijvoorbeeld geïnvesteerd in elektrische voertuigen of andere duurzame middelen? Dan kom je in 2023 in aanmerking voor interessante (nieuwe) transportsubsidies.

De huidige energietransitie brengt momenteel een grote verandering teweeg in de transportbranche. Er wordt slim geïnvesteerd in een nieuwe generatie motorvoertuigen, trekkers, opleggers, aanhangers  en containers. Deze zijn vaak een stuk efficiënter en duurzamer gebouwd dan voorheen. Door de toepassing van energiezuinige technieken en lichtere materialen besparen ze niet alleen brandstof, ze reduceren de CO2-uitstoot aanzienlijk. Deze ontwikkeling in de branche brengt flink wat subsidie-voordeel met zich mee. Je maakt in 2023 nog meer kans op interessante transport subsidies. 

Transportsubsidie: meer subsidies dan je denkt

Goed nieuws voor transportondernemers, vandaag de dag kom je namelijk steeds vaker in aanmerking voor interessante transport subsidies. Hiermee valt je investering achteraf een stuk lager uit dan je van tevoren had gedacht. Bovendien kun je als transportondernemer in aanmerking komen voor transport subsidies wanneer je investeert in de ontwikkeling van innovatieve producten. Deze producten kunnen bijvoorbeeld ook met technologie of digitalisering te maken hebben. Zo vindt de overheid de verhoging van efficiëntie belangrijk voor de transportbranche, technologie speelt daar een grote rol in.  

Transportsubsidie: hoe helpen wij jou?

In aanmerking komen voor de meest interessante transport subsidies hangt af van twee factoren: 1.kennis van actuele regelingen en 2. kennis over de branche. Onze branche-experts zijn als specialisten thuis binnen de transportbranche, ze begrijpen de huidige ontwikkelingen binnen de markt. Zo wordt er snel ingeschat welke subsidies aansluiten bij de huidige situatie binnen je transportbedrijf. De belangrijkste regelingen waarbij ons team je kan helpen zijn de EIA, MIA/Vamil, WBSO en overige transport subsidies voor specifieke projecten en doeleinden. 

Transportsubsidie: wat doen we nog meer?

Met een branche-expert kan je op veel meer rekenen dan een paar subsidie-aanvragen,  zo voeren wij volledig in-house subsidiemanagement uit. Dat houdt in dat wij strategisch meedenken over je doelstellingen. Hoeveel wil je investeren in de energietransitie? Welke koers heb je in gedachten? We starten bij het totaalplaatje waarna er een strategische subsidie-agenda kan worden opgesteld. De branche-expert kijkt mee over je schouder om een cruciale rol te spelen bij relevante projecten, bedrijfsprocessen en investeringsvraagstukken.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw transportbedrijf? Neem hieronder contact op, we helpen je graag op weg.

Praat met een expert

Meer weten? Ontdek vrijblijvend wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Een expert neemt zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ben jij als ondernemer klaar voor volwaardig subsidiemanagement?
In-house subsidiemanagement is onmisbaar vandaag de dag

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.