bouwsubsidies voor organisaties die investeren in innovatie (en duurzaamheid)
Bouwsubsidie, Innovatiesubsidie, Kennis

Overzicht bouwsubsidies voor organisaties die investeren in innovatie

Werkt je organisatie binnen de bouw momenteel aan een innovatieve oplossing die CO2 reduceert? Bijvoorbeeld een pilot- of demonstratieproject op het gebied van hernieuwbare energiebronnen? Of energie-efficiëntie? Dan maak je kans op meerdere bouwsubsidies.

Welke regelingen zijn nu echt relevant binnen jouw subsidiemanagement? Voor je overzicht hebben we de belangrijkste bouwsubsidies voor je op een rijtje gezet. Benieuwd voor welke regelingen je organisatie in aanmerking komt? Lees verder.

Bouwsubsidie:  DEI+ regeling

Ondernemers die investeren in een innovatieve oplossing die CO2-reduceert kunnen gebruik maken van de DEI+ -regeling. De DEI+ ondersteunt pilot- en demonstratieprojecten op een breed scala aan thema’s, denk aan energie-efficiëntie en opwek uit hernieuwbare energiebronnen. Maar ook innovaties voor aardgasloze woningen, wijken en gebouwen en oplossingen voor een circulaire economie komen in aanmerking.

Bouwsubsidie: MOOI-regeling

De MOOI-regeling richt zich op integrale innovatieve oplossingen voor thema’s als:

  • elektriciteit
  • Gebouwde omgeving
  • Industrie 

Er wordt met name gekeken naar organisaties die oplossingen ontwikkelen op basis van technische en sociale factoren. De overheid gelooft dat dit soort oplossingen de kans op een succesvolle toepassing vergroten. Voor alle oplossingen geldt dat duurzaamheid, energiezuinigheid en een positieve invloed op het milieu centraal staan. Hier speelt circulariteit een belangrijke rol in.

Bouwsubsidie: de Topsector Energiestudies Industrie-regeling 

Deze regeling ondersteunt ondernemers die de haalbaarheid van een innovatief pilot- of demonstratieproject in de industrie onderzoeken. Met name gericht op CO2-reductie en Circulaire innovaties. 

Bouwsubsidie: de TSE Industrie-regeling

Deze regeling ondersteunt met name samenwerkingsverbanden van ondernemers en onderzoekers die oplossingen voor goedkopere, klimaatneutrale en circulaire producten onderzoeken. Vooral circulaire oplossingen kunnen al snel van deze regeling gebruik maten. Dat gebeurt onder de programma’s  ‘industrie algemeen’ en ‘Circulaire Economie’, waar bijvoorbeeld de sluiting van industriële ketens onder valt.

Als innovatie bouwondernemer wil je natuurlijk van alle regelingen gebruik maken. Om alle aanvragen doelgericht te managen ben je afhankelijk van efficient subsidiemanagement. Benieuwd hoe je binnen je eigen organisatie slim en kostenbesparend te werk kan gaan? Ga vrijblijvend in gesprek met een bouwsubsidie expert, zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Praat met een expert

Meer weten? Ontdek vrijblijvend wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Een expert neemt zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
De TSE-subsidie interessant voor innovatieve industrieondernemers
Beginnen met volwaardig subsidiemanagement? Dit is je startpunt.

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.