Bouwsubsidie, Interviews, Kennis

Interview: “wij gaan met partijen om tafel in de bouwkeet”

Er gebeurt ontzettend veel op het gebied van energietransitie, Subsidiegroep staat middenin deze ontwikkelingen. Niet zoals de traditionele subsidieadviseur achter het bureau, maar juist midden in de praktijk waar de meest uitdagende beslissingen worden genomen. Vastgoedrapportage Twente ging in gesprek met Boy Peters, directeur bij Subsidiegroep. Het werd een openhartig gesprek waar Boy transparant sprak over zijn werkwijze, visie én de meerwaarde van het Vastgoedrapportage netwerk.

Er gebeurt ontzettend veel op het gebied van energietransitie, Subsidiegroep staat middenin deze ontwikkelingen. Niet zoals de traditionele subsidieadviseur achter het bureau, maar juist midden in de praktijk waar de meest uitdagende beslissingen worden genomen. Vastgoedrapportage Twente ging in gesprek met Boy Peters, directeur bij Subsidiegroep. Het werd een openhartig gesprek waar Boy transparant sprak over zijn werkwijze op het gebied van energietransitie én de meerwaarde van het Vastgoedrapportage netwerk. 

Bouwsubsidie: interview vastgoedrapportage Twente

“Onze werkwijze verschilt enorm van de traditionele subsidieadviseur. Waar die vooral bezig is met deskresearch, gaan wij juist met de partijen om tafel in de bouwkeet. Je leert via de Vastgoedrapportage veel aannemers, installateurs, notarissen en energieadviseurs kennen. Dat is voor ons belangrijk, zeker ook voor mijn collega’s, die op deze manier ook hun netwerk vergroten”. Zelf loopt Boy al heel wat jaren mee in de branche, kent hij de spelers en weet hij inmiddels hoe de hazen lopen. “Toch blijft het netwerken essentieel. De partijen die ons inschakelen zijn vooral bouwbedrijven en architecten.  We vinden het belangrijk om in het beginstadium van een project al mee te kunnen denken met de klant; wat is financieel gezien handig? Want dat is waar onze kracht ligt; het adviseren over de financiële kant van het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed.”

Bouwsubsidie: je kunt het zo gek niet bedenken of er zit subsidie op

Boy vertelt dat ze bij voorkeur al aan de voorkant meedraaien aan de knoppen, zodat ze het proces ook nog kunnen beïnvloeden. “Een belangrijk deel van het succes is om te investeren in de voorkant: de bouwteamvergaderingen. We kijken mee met de aannemer en de installateur, toetsen concepten en geven advies.” Hij noemt een voorbeeld: “Soms kan er beter gekozen worden voor ander glas, een ander soort isolatiemateriaal of een afwijkend type luchtbehandelingskast, omdat dit meer subsidie oplevert. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zit subsidie op; denk aan isolatie, warmtepompen.” Subsidie groep Nederland rekent dan het optimale scenario voor de opdrachtgever uit. “Door het netwerk van de Vastgoedrapportage kunnen we de bouwers laten zien van welke meerwaarde wij kunnen zijn en welk werk we ze uit handen kunnen nemen.”

Lees het volledige interview op Vastgoedrapportage Twente

Bron: Stichting Vastgoedrapportage Twente

Wil je praten over de energietransitie binnen jouw organisatie? Of de inzet van bouwsubsidies? Neem contact met ons op.

Praat met een expert

Meer weten? Ontdek vrijblijvend wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Een expert neemt zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Zo zet je bouwsubsidies in tijdens de energietransitie
Het klimaatakkoord, welke installatie subsidies kan je inzetten?

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.