Kennis

Internationaal subsidietraject? Zo ga je aan de slag

Ben je betrokken bij een internationaal subsidieproject? Of wil je in aanmerking komen voor internationale subsidies? Dan zijn er specifieke voorwaarden, instanties en processen waarmee je te maken krijgt. Je werkt waarschijnlijk met jaarplannen en jaarbudgetten per afdeling. Dat vraagt om betrouwbaar subsidiemanagement en een efficiente aanpak. Onze subsidie experts staan voor je klaar.

Goed om te weten, bij de grote internationale subsidies voor het bedrijfsleven denken we vooral aan Interreg, Life, Horizon2020 of EFRO. Maar wat kun je nu eigenlijk verwachten wanneer je voor internationale subsidies in aanmerking wilt komen? En wat is er eigenlijk zo anders aan internationaal subsidiemanagement?

Subsidiemanagement: internationale subsidies anders?


Ja, een international subsidietraject loopt over het algemeen anders. Bij een Europees subsidietraject (dat vaak loopt over meerdere jaren) zijn er meestal verschillende afdelingen betrokken. Dat vraagt om een aparte projectadministratie. Zijn er bovendien meerdere partners bij betrokken? En ben jij, of is een partner projecteigenaar? Dan heb je ook een subsidiecoördinator of financieel projectmanager nodig die verantwoordelijk is voor de afstemming met de andere partners. Onze experts stellen het juiste team voor je samen. 

Subsidiemanagement: branche- en doelgericht te werk gaan

Internationale subsidie-trajecten kunnen als snel tot een chaos leiden, er zijn immers meerdere partijen betrokken. Daarbij is focus op de branche van groot belang, niet voor niets werken wij op basis van branche-gericht subsidiemanagement. Onze branche experts begrijpen jouw branche, en wat er wel en niet relevant is voor je organisatie. Bij internationale, grotere subsidietrajecten, is dat zeer relevant. Zo loopt de internationale subsidieaanvraag anders, en steken de processen wat complexer in elkaar. Door je tijdig te laten adviseren door een branche-expert weet je snel waar je aan toe bent, en hoe je het maximale resultaat kunt behalen. 

Praat met een expert

Meer weten? Ontdek vrijblijvend wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Een expert neemt zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Beginnen met volwaardig subsidiemanagement? Dit is je startpunt.
Zo zet je bouwsubsidies in tijdens de energietransitie

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.