Innovatiesubsidies voor ondernemers die het verschil maken
Innovatiesubsidie

Innovatiesubsidies voor ondernemers die het verschil maken

Werk je als ondernemer aan innovatieve projecten? Verwacht je een groot verschil te maken? Dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor interessante subsidieregelingen. Toch weten veel ondernemers helemaal niet dat ze hiervoor in aanmerking komen. Zonde, want er zijn talloze innovatiesubsidies beschikbaar die kansen bieden om jouw project(en) tot een groot succes te maken.

Ben jij een innovatiebe ondernemer? Dan helpen de experts van innovatiesubsidie je graag op weg. Maar welke regelingen zijn er eigenlijk? En komt jouw project in aanmerking? Allereerst is het belangrijk om te weten wat in Nederland en Europa wordt gezien als innovatie.

Innovatiesubsidie voor welke ondernemers?

Als ondernemer is het interessant om te weten welke innovaties hoog op de overheidsagenda staan. Maar voor wie zijn innovatiesubsidies eigenlijk  bedoeld? Met name voor Mkb en grote bedrijven die werken aan innovatieve technologieën, producten of diensten. Zo wordt er flink geïnvesteerd in bedrijven die actief zijn op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Deze bedrijven komen meestal met ludieke ideeën die de economie, gezondheid en het milieu ten goede komen.

Innovatiesubsidie: waarvoor komt jouw project in aanmerking?

Zo zijn er zijn bijvoorbeeld innovatiesubsidies gericht op duurzaamheid, technologie en circulariteit. Maar ook personeelswerving staat op hoog op de innovatieagenda in Nederland. Ons land ondersteunt innovatie en ondernemerschap graag, en draagt ​​daarom bij aan een gunstig en groeiend ondernemersklimaat. Als ondernemer kan je hier flink je voordeel uit halen. 

Dit zijn de meest relevante innovatiesubsidies:

 • Innovatiekrediet
  Voor ambitieuze, innovatieve (ontwikkelings)projecten
 • EIC Accelerator
  Alleen voor de allerbeste innovaties binnen Mkb’s
 • Horizon Europe
  Voor de beste innovaties op het gebied van onderzoek & innovatie
 • WBSO subsidie
  Op het gebied van productontwikkeling & softwareontwikkeling
 • Interreg
  Innovatieve en duurzaamheidsprojecten die Europa versterken
 • MIT Subsidie
  Voor technische innovaties in de top branches
 • EFRO
  Voor projecten op het gebied van innovatie en koolstofarme economie
 • Eurostars subsidie
  Voor high-tech mkb’s die werken aan innovatieve R&D-projecten

Innovatiesubsidie: een goede aanvraag indienen

Jouw project is uniek, zonder de juiste expertise en kennis is het lastig te beoordelen welke regeling op jouw project aansluit. Welke eisen worden er bijvoorbeeld gesteld? En hoeveel innovatiesubsidies kun je aanvragen? Om een goede aanvraag in te dienen, en op tijd alle documentatie in orde te hebben, moet je rekening houden met flink wat subsidiecriteria. Daarnaast is het belangrijk om een aanvraag goed te beargumenteren. De branche-experts van innovatiesubsidie kennen de mazen in de wet én de subsidiecriteria die horen bij jouw unieke project en bedrijf. Bovendien weten onze innovatie branche-experts precies welke subsidies geschikt zijn voor innovatieve ontwikkelingsprojecten. 

Benieuwd welke regelingen voor jouw project interessant zijn? Dan is innovatiekennis én diepgaande kennis van subsidieregelingen belangrijk. De experts van innovatiesubsidie beschikken over expertise in alle branches. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. 

Praat met een expert

Meer weten? Ontdek vrijblijvend wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Een expert neemt zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Verduurzaam je kantoorpand met maximaal subsidievoordeel
Transportsubsidies: vooral samen verduurzamen we de branche

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.