In-house subsidiemanagement, waarom zo belangrijk?
Kennis

In-house subsidiemanagement is onmisbaar vandaag de dag

We leven in een tijd van snelle veranderingen en ontwikkelingen, de inzet van subsidies wordt daarom steeds belangrijker. In hoeverre speelt subsidiemanagement al een rol in jouw organisatie? In welke branche je ook actief bent, transport, bouw of installatie, in-house subsidiemanagement speelt een cruciale rol in de groei van je organisatie. Maar hoe werkt dat precies?

Het wordt steeds belangrijker om radicale keuzes te maken over zaken als verduurzaming,  slimme financiering speelt hierin een fundamentele rol. Als branche-expert geven wij niet alleen advies over beschikbare subsidies, we denken eerst strategisch met je mee. Wat zijn je doelstellingen? Welke koers heb je in gedachten? We starten bij het totaalplaatje waarna er een strategische subsidie-agenda kan worden opgesteld. De branche-expert kijkt mee over je schouder om vervolgens actief betrokken te zijn bij relevante projecten, bedrijfsprocessen en investeringsvraagstukken.

In-house subsidie management draait om all-round support

Naast strategische ondersteuning worden ook alle ad-hoc werkzaamheden professioneel opgepakt en uitgevoerd. Denk hierbij aan het indienen en verwerken van een MIA of Vamil-aanvraag voor nieuwe laadpalen en elektrische auto’s. Of het implementeren en managen van steunprogramma’s zoals de BIK, NOW en TOGS. Onze branche-experts spelen een cruciale rol bij groei en ontwikkeling, maar je kunt ook op ons bouwen in uitdagende economische tijden. Zoals nu. 

Het belang van een benchmark

Waar beginnen we? We starten met een kennismakingssessie, waarin we alle uitdagingen en kansen met elkaar doornemen. Vervolgens wordt er een benchmark uitgevoerd. Dit is een nulmeting waarbij de branche-expert alle bedrijfsonderdelen en processen heel concreet in kaart brengt. Ook wordt er gekeken naar regelingen waar reeds gebruik van is gemaakt en welke mogelijkheden er zijn voor de toekomst. Vanuit het vakgebied en de branche bekijkt onze expert alle interessante subsidiekansen.

Het opstellen van een strategische subsidie-agenda

Met de inzichten uit de benchmark wordt er een strategische subsidie-agenda opgesteld en uitgevoerd. Vanaf dit punt gaat de branche-expert ook meekijken bij bedrijfsprocessen om de organisatie nog beter te begrijpen. Het is in deze fase belangrijk dat investeringsvraagstukken doorgrond worden,  zo wordt de link met relevante subsidies goed gelegd.

Subsidiemanagement vanuit een volwaardige subsidieafdeling

De branche-expert richt een volwaardige subsidieafdeling in. Zo is hij verantwoordelijk voor het maandelijks informeren van de CFO of controller over relevante veranderingen in de markt. Daarnaast behandelt de expert alle interne aanvragen en afhandelingen van subsidietrajecten. Kortom, je kan rekenen op allround advies en support van een in-house branche-expert.

Benieuwd hoe subsidiemanagement binnen jouw organisatie een rol kan spelen? En vooral, wat het je op kan leveren? Neem vrijblijvend contact op, we geven je graag meer inzicht.

Praat met een expert

Meer weten? Ontdek vrijblijvend wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Een expert neemt zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Transport subsidies zijn nog interessanter in 2023

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.