Bouwsubsidie, Transportsubsidie

Heisterkamp verduurzaming vastgoed

Transportbedrijf Heisterkamp biedt verschillende oplossingen binnen de transportsector. Zo zijn Transport, Trailer Rental & Leasing en Truck Rental & Leasing en Service ondergebracht in meerdere panden op het bedrijventerrein Hanzepoort in Oldenzaal. Subsidiegroep is betrokken geweest bij de verduurzaming van het vastgoed van Heisterkamp. Utiliteitsgebouwen moeten vanaf 2023 namelijk over het energielabel C beschikken.

Doelstelling

De doelstelling voor Heisterkamp Transport is om haar panden ruim voor de ingangsdatum van 1 januari 2023 te laten voldoen aan de nieuwe eis van maximaal 225 kWh per m² primair fossiel energiegebruik. Transportsubsidie wil samen met collega’s van Bouwsubsdie.nl tot een maximaal resultaat komen op het vlak van subsidies, fiscale regelingen en (groen)financiering voor de renovatieprojecten van Heisterkamp.

Werkwijze

Vanuit Transportsubsidie.nl beschikt Heisterkamp Transport over één vast aanspreekpunt voor haar subsidievraagstukken. De branche-expert kent de wereld van transport en weet daardoor de juiste regeling te koppelen aan de vraagstukken. Door de korte lijntjes met Heisterkamp wordt er niks gemist en is het subsidieresultaat optimaal. De communicatie verloopt vloeiend.

Proces

Allereerst is een quickscan van het vastgoed van de Heiskamp Groep gemaakt. Alle mogelijkheden van de verduurzaming werden in kaart gebracht. Op basis van de eerste tekeningen en bestekken is in samenwerking met de collega’s van Bouwsubsidie.nl in beeld gebracht welke mogelijkheden er liggen. Hierbij werd op alle niveaus onderzoek gedaan (Europees, nationaal, provinciaal, lokaal) en is er bijvoorbeeld ook gekeken naar gebouwgebonden keurmerken en lokale energiefondsen.

Eindresultaat

Eind 2022 zal een groot gedeelte van het vastgoed van Heisterkamp Transport op het bedrijventerrein Hanzepoort verduurzaamd zijn. De projecten zijn tot nu toe zeer positief afgerond met een optimaal subsidieresultaat. Voor duurzame bedrijfsmiddelen zoals zonnepanelen, luchtbehandelingskasten, ledverlichting, isolatiemateriaal, warmtepompen en ventilatoren zijn subsidies verworven.

Alle voordelen op een rij

Maximaal subsidie resultaat

Maximaal resultaat op het vlak van subsidies, fiscale regelingen en (groen-) financiering.

Betrouwbaar aanspreekpunt

Heisterkamp Transport beschikt nog steeds over één vast aanspreekpunt voor haar subsidievraagstukken.

Efficiënt proces

Door de korte lijntjes met de verantwoordelijke personen binnen Heisterkamp wordt er niks gemist en snel geschakeld.

Onderzoek keurmerken en energiefondsen

Op lokaal en internationaal niveau is er onderzoek gedaan, er is gekeken naar gebouwgebonden keurmerken en lokale energiefondsen.

Dienstverlening op basis van compliance

Niet alleen de aanvraag maar het complete proces werd begeleid, inclusief verantwoording, verwerking en het monitoring van de staatssteunregels.

Duurzaamheid transitie

Er is subsidie verworven voor zonnepanelen, luchtbehandelingskasten, ledverlichting, isolatiemateriaal, warmtepompen en ventilatoren.

Integrale samenwerking

Bouwsubsidie was onderdeel van het bouwteam en bij het hele proces betrokken.

Extra ondersteuning

Voor een maximaal resultaat heeft Bouwsubsidie nauw samengewerkt met Transportsubsidie.

Klant aan het woord

“Tijdens het maandelijks contact met ons vaste aanspreekpunt vanuit Transportsubsidie kwam de verduurzaming van onze kantoorruimtes ter sprake. Zij wezen ons op de expertise binnen de Subsidiegroep, specifiek hun collega’s bij Bouwsubsidie. Wat wij tijdens het proces als heel prettig hebben ervaren is dat de communicatie nog altijd via ons vaste aanspreekpunt loopt, maar we toch beschikken over subsidie-experts binnen hun eigen vakgebied.”

Niek Greven
Financieel Directeur Heisterkamp Transport

Groeiambities van Porsche Centrum Twente
Subsidie advisering voor de Moekotte groep

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.