Bouwsubsidie

Groeiambities van Porsche Centrum Twente

Porsche Centrum Twente in Enter is een toonaangevende naam op het gebied van luxe sportwagens in de regio en ver daarbuiten. In 2019 is het besluit genomen om te verhuizen naar Deventer op het nieuwe bedrijventerrein langs de A1. In Deventer kunnen de groeiambities van het bedrijf waargemaakt worden. Dankzij Subsidiegroep is de nieuwbouw onlangs positief afgerond met een optimaal subsidieresultaat.

Doelstelling

De keuze voor het bedrijvenpark A1 is, naast de extra ruimte en ligging, niet voor niets. Het bedrijvenpark in Deventer zet namelijk enorm in op duurzaamheid. Ondanks dat Porsche door de meeste mensen niet direct wordt geassocieerd met duurzaamheid, zet het merk volledig in op duurzaamheid door het versneld elektrificeren van hun wagenaanbod. Een nieuw pand dat voldoet aan alle duurzaamheidseisen van alle stakeholders draagt hieraan bij. Bouwsubsidie heeft het subsidiemanagement verzorgt voor de gehele nieuwbouw en de mogelijkheden op het gebied van subsidies, fiscale regelingen en (groen-) financiering optimaal te benutten om de duurzaamheidsambities voor zowel de opdrachtgever als de gemeente Deventer waar te maken.

Werkwijze

Bouwsubsidie is bij voorkeur lid van het bouwteam. Op die manier wordt er niks gemist en is het subsidieresultaat optimaal. Daarnaast verloopt zo de communicatie vloeiend. Dat werkt voor alle partijen in het bouwproces het prettigst. Ieder project start met een quickscan, waarbij alle mogelijkheden grofweg in kaart worden gebracht. Op basis van de eerste tekeningen en bestekken brengen de experts van Bouwsubsidie in beeld welke mogelijkheden er zijn. Op alle niveaus is onderzoek gedaan (Europees, nationaal, provinciaal, lokaal) en er is bijvoorbeeld ook gekeken naar gebouwgebonden keurmerken en lokale energiefondsen.

Proces

Tijdens het traject worden alle aanvragen geschreven en ingediend. Daarnaast verzorgen we communicatie met subsidieverstrekkers, overheden en banken én bewaken we deadlines. De opdrachtgever en het bouwteam worden continu geïnformeerd over de voortgang. Alle goedgekeurde trajecten leveren een zogenoemde beschikking op, die we samen met de accountant of financiële verwerken in de boekhouding. Ook de verantwoording van de subsidie (die soms nog jaren later wordt opgevraagd) wordt door ons team opgepakt. Dit noemen we ‘compliance’ en zit standaard bij onze dienstverlening. Het is dus geen kwestie van ‘alleen een aanvraagje indienen’, we begeleiden het complete proces, inclusief verantwoording, verwerking en monitoring van de staatssteunregels.

Eindresultaat

De nieuwbouw is onlangs positief afgerond met een optimaal subsidieresultaat. Voor duurzame bedrijfsmiddelen zoals zonnepanelen, luchtbehandelingskasten, ledverlichting, isolatiemateriaal, warmtepompen en ventilatoren zijn subsidies verworven. We haalden niet alleen een optimaal subsidieresultaat, volgens de dealer van het exclusieve automerk is deze nieuwbouwlocatie ook een ‘primeur voor Nederland’. Het is namelijk de eerste Porsche showroom en werkplaats die volgens de nieuwe richtlijnen van Porsche is ingericht.

Alle voordelen op een rij

All-round subsidiemanagement

Bouwsubidie heeft het hele financieringstraject verzorgd waarbij er rekening is gehouden met alle duurzaamheidseisen.

Extra subsidiemogelijkheden

Op het gebied van subsidies, fiscale regelingen en (groen-) financiering zijn alle mogelijkheden optimaal benut.

Ambities duurzaamheid waargemaakt

Voor zowel de opdrachtgever als de gemeente zijn de ambities op het gebied van duurzaamheid waargemaakt.

Integrale samenwerking

Bouwsubsidie was onderdeel van het bouwteam en bij het hele proces betrokken.

Onderzoek keurmerken en energiefondsen

Op lokaal en internationaal niveau is er onderzoek gedaan en is er gekeken naar gebouwgebonden keurmerken en lokale energiefondsen.

Dienstverlening op basis van compliance

Niet alleen de aanvraag maar het complete proces werd begeleid, inclusief verantwoording, verwerking en monitoring van de staatssteunregels.

Duurzaamheidstransitie

Er is subsidie verworven voor zonnepanelen, luchtbehandelingskasten, ledverlichting, isolatiemateriaal, warmtepompen en ventilatoren.

Nieuwbouw primeur

Porsche Centrum Twente is de eerste showroom en werkplaats volgens de nieuwe richtlijnen van Porsche.

Duurzaam logistiek centrum van terStal & DS-IT
Heisterkamp verduurzaming vastgoed

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.