Bouwsubsidie, Transportsubsidie

Duurzaam logistiek centrum van terStal & DS-IT

In Almelo is Modeketen terStal gevestigd aan de Schuilenburglaan met een kantoor en distributiecentrum. Om verdere groei te faciliteren, winkels beter te bevoorraden en internetbestellingen efficiënt af te handelen, werd er op Bedrijvenpark Twente een nieuw en duurzaam logistiek centrum gebouwd. Bouwsubsidie heeft onderzocht welke mogelijkheden er waren op het vlak van subsidies, fiscale regelingen en (groen-) financiering voor de nieuwbouw en renovatie.

Doelstelling

De doelstelling voor zowel terStal als DS-IT was om een pand op te leveren dat voldoet aan alle duurzaamheidseisen van 2020. Hierbij stond de volgende doelstelling centraal: exploreren welke mogelijkheden er zijn op het gebied van subsidies, fiscale regelingen en (groen-) financiering voor de nieuwbouw en renovatie. Voor dit traject heeft Bouwsubsidie het gehele subsidiemanagement opgepakt.

Werkwijze

Bouwsubsidie is bij voorkeur lid van het bouwteam. Op deze manier wordt er niks gemist en is het subsidieresultaat optimaal, bovendien zorgt deze betrokkenheid voor een vloeiende communicatie onderling. Dat werkt voor alle partijen (de klant, maar bijvoorbeeld ook architect, aannemer en installateur) het prettigst. Projecten starten vervolgens met een quickscan, waarbij alle mogelijkheden grofweg in kaart worden gebracht. Op basis van de eerste tekeningen en bestekken brengen de experts van Bouwsubsidie in beeld welke mogelijkheden er zijn. Hierbij wordt op alle niveaus onderzoek gedaan (Europees, nationaal, provinciaal, lokaal) en er wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar gebouwgebonden keurmerken en lokale energiefondsen.

Proces

Na de quickscan worden tijdens het traject alle aanvragen geschreven en ingediend. Daarnaast verzorgt ons team de communicatie met subsidieverstrekkers, overheden en banken én bewaken we alle deadlines. De opdrachtgever en het bouwteam worden continu geïnformeerd over de voortgang. Alle goedgekeurde trajecten leveren een zogenoemde beschikking op die we samen met de accountant of financiële afdeling verwerken in de boekhouding. Ook de verantwoording van de subsidie, welke soms nog jaren later wordt opgevraagd, wordt door ons team opgepakt. Dit noemen we ‘compliance’ en zit standaard binnen onze dienstverlening. Het is dus geen kwestie van ‘alleen een aanvraagje indienen’, we begeleiden het complete proces, inclusief verantwoording, verwerking en monitoring van de staatssteunregels.

Eindresultaat

Dankzij de aanpak van Bouwsubsidie zijn beide projecten zeer positief afgerond met een optimaal subsidieresultaat. Voor duurzame bedrijfsmiddelen zoals zonnepanelen, luchtbehandelingskasten, ledverlichting, isolatiemateriaal, warmtepompen en ventilatoren zijn subsidies verworven. Met het nieuwe distributiecentrum kan terStal klanten vandaag de dag sneller voorzien van de nieuwste mode. Daardoor hoeven ze minder vaak een ‘nee’ te verkopen. Met het verbeteren van het voorraadbeheer wil terStal ervoor zorgen dat zowel winkels als webshops nog optimaler gebruikmaken van de totale voorraad.

Alle voordelen op een rij

All-round subsidiemanagement

Bouwsubidie heeft het hele financieringstraject verzorgd waarbij er rekening is gehouden met alle duurzaamheidseisen.

Extra subsidiemogelijkheden

Op het gebied van subsidies, fiscale regelingen en (groen-) financiering zijn alle mogelijkheden optimaal benut.

Onderzoek duurzaamheidseisen

Er is een pand opgeleverd dat voldoet aan alle duurzaamheidseisen van 2020.

Integrale samenwerking

Bouwsubsidie was onderdeel van het bouwteam en bij het hele proces betrokken.

Onderzoek keurmerken en energiefondsen

Op lokaal en internationaal niveau is er onderzoek gedaan en is er gekeken naar gebouwgebonden keurmerken en lokale energiefondsen.

Efficiënt proces

Door de korte lijntjes tussen Bouwsubsidie en terStal wordt er niks gemist en snel geschakeld.

Dienstverlening op basis van compliance

Niet alleen de aanvraag maar het complete proces werd begeleid, inclusief verantwoording, verwerking en het monitoring van de staatssteunregels.

Duurzaamheid transitie

Er is subsidie verworven voor zonnepanelen, luchtbehandelingskasten, ledverlichting, isolatiemateriaal, warmtepompen en ventilatoren.

Klant aan het woord

“Normaliter wordt ons subsidiemanagement verzorgt door innovatiesubsidie.nl, die ons professioneel begeleiden bij alle innovatietrajecten. Zij wezen ons op hun collega’s bij Bouwsubsidie.nl. Wat heel prettig was, is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent en tijdens het proces volledig ontzorgt wordt. Eigenlijk heb je nergens omkijken naar en je bent ook nog eens verzekerd van het maximale resultaat.”

Daniel Spijker

Algemeen Directeur DS-IT 

Groeiambities van Porsche Centrum Twente

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.