Kennis

Beginnen met volwaardig subsidiemanagement? Dit is je startpunt.

Subsidiemanagement gaat verder dan enkel een ingevulde aanvraag klaar voor indiening. Wanneer we subsidies bekijken als waardevolle resource voor groei, dan praten we over subsidiemanagement. Daar komen een aantal fundamentele zaken bij kijken zoals een goede samenwerking, strakke coördinatie en een procesmatige aanpak. Dat is de organisatie kant. Vanuit instanties is het onder andere belangrijk dat doelstellingen scherp aansluiten op de voorwaarden van de subsidiegever. Maar waar begin je eigenlijk?

Allereerst, ​​volwaardig subsidiemanagement begint bij een helder inzicht in de organisatie en specialistische branchekennis. Vooral dat laatste wordt nog te vaak onderschat. Wanneer je als expert niet goed begrijpt hoe de branche in elkaar steekt, ben je niet in staat om écht strategisch te werk te gaan en alle kansen te benutten. Daarom zijn al onze subsidie-experts ook branche-experts.

Subsidiemanagement: een goede match met subsidieregelingen

Binnen subsidiemanagment begeleiden onze branche-experts alle processen van A tot Z. Dat begint bij het vinden van een goede match tussen projecten en subsidieregelingen. Zo starten we met een analyse van de sterke en zwakke punten in relatie tot verschillende subsidieregelingen. Er worden belangrijke vragen gesteld. Wat moet er geregeld worden om aan de formele voorwaarden te voldoen? Hoe houden we ons aan de tijdlijn? En wat kan er nog meer worden gedaan om de slagingskans te verhogen? Kunnen we rekenen op eventuele partners en hun betrokkenheid? 

Subsidiemanagement: voorkom een valse start

Vervolgens gaat de branche expert aan de slag met het uitwerken van de subsidie-aanvraag. Dit start bij het organiseren van een eerste kennismakingssessie. Na een kennismakingssessie wordt er een benchmark uitgevoerd. Dit kan je zien als een nulmeting waarbij de branche-expert alle bedrijfsonderdelen en processen volledig in kaart brengt. Er wordt gekeken naar regelingen waar in het verleden al gebruik van is gemaakt en welke mogelijkheden er zijn voor de toekomst. Vanuit het vakgebied en de branche bekijkt onze expert alle interessante subsidiekansen. Dit is belangrijk want binnen iedere branche zijn andere focuspunten aan de orde. 

Vraag daarom altijd naar een branche-expert met de juiste subsidiekennis over jouw branche. Dit is je startpunt wanneer je begint met volwaardig subsidiemanagement. Vragen? Scroll naar beneden, en praat met één van onze branche-experts. 

Lees ook alles wat je wilt weten over allround subsidiemanagement. Hier gaan we dieper in op de verschillende processen binnen onze werkwijze, en hoe je voor duurzame groei zorgt met allround subsidiemanagement. 

Praat met een expert

Meer weten? Ontdek vrijblijvend wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Een expert neemt zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Overzicht bouwsubsidies voor organisaties die investeren in innovatie
Internationaal subsidietraject? Zo ga je aan de slag

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.